Όροι χρήσης | Sitemap | English
Γούρια 2010
Κείμενο δημιουργού
Tιμοκατάλογος
Φωτογραφίες
Γούρια 2009
Κείμενο δημιουργού
Tιμοκατάλογος
Φωτογραφίες
Γούρια 2008
Κείμενο δημιουργού
Ποιήματα
Tιμοκατάλογος
Φωτογραφίες
Παλαιότερα γούρια
Κείμενο δημιουργού
Ποιήματα
Δημοσιεύματα
Φωτογραφίες

ΓΟΥΡΙΑ 2010
«Φάροι Συμβόλων»


Αυτός ο χρόνος έφτασε στο κλείσιμο ενός κύκλου,
σκυτάλη πάλι θα δοθεί γι' αρχή ενός νέου μύθου.

Φάροι συμβόλων έδωσαν ανάσες στο ασήμι,
αρχαία χνάρια φώτισαν σε μονοπάτια μνήμης.

Της δημιουργίας το ραβδί τα σύμβολα σχεδιάζει,
για φυλακτά - τύχης κλειδιά του χρόνου που χαράζει.

(Στίχοι της Κατερίνας Γρόλλιου)Τα γούρια της Κατερίνας Γρόλλιου βγαίνουν σε διαφορετικά σχέδια κάθε χρόνο, με απεικονίσεις συμβόλων, αναγνωρίσιμες αλλά και αφηρημένες. Έχουν δύο όψεις: η μία απεικονίζει το θέμα του έργου και στην άλλη αναγράφεται η νέα χρονιά.

Όλα τα σχέδια διατίθενται σαν μενταγιόν, ενώ κάποια από αυτά διατίθενται και σε μπρελόκ. Είναι όλα από καθαρό ασήμι 1000° και χειροποίητα, από τα χέρια της ίδιας της δημιουργού.

Το κάθε σχέδιο βγαίνει σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων (από 20 έως 40).

Υπάρχει δυνατότητα παραγγελίας για αναπαραγωγή κάποιου σχεδίου σε περισσότερα τεμάχια. Σε αυτή την περίπτωση, η παραγγελία θα πρέπει να δοθεί έως το τέλος Αυγούστου και η παράδοση γίνεται μέσα σε διάστημα δύο περίπου μηνών. Τα σχέδια για τα γούρια της επόμενης χρονιάς εμφανίζονται στο GrollioArtStore τον Ιούλιο.

Τα γούρια του 2010 υπάρχουν σε 7 διαφορετικά σχέδια. Όλα διατίθενται σαν μενταγιόν, ενώ τα 5 από αυτά διατίθενται και σε μπρελόκ.

Οι ονομασίες τους είναι: «Στεφάνι», «Τροχός», «Καράβι», «Ρόδι», «Δηνάριο», «Τιμόνι», «Κρυφή Εικόνα».

Τα μενταγιόν συνοδεύονται από κορδόνι μαύρο μεταξένιας υφής, διακοσμημένο με αντίστοιχο κορδόνι μπορντό, οργάντζα, γυάλινες πέτρες μπορντό και ασημί, και από την εορταστική χριστουγεννιάτικη μπορντό φούντα.

Στα μπρελόκ, το μοτίβο είναι και αυτό από καθαρό ασήμι 1000° και ο κρίκος των κλειδιών είναι από επαργυρωμένο σίδηρο. Συνοδεύονται επίσης από μπορντό φούντα.

Τον Δεκέμβριο παρουσιάζονται και διατίθενται, και στο εκθετήριο του ατελιέ, τα γούρια της νέας χρονιάς μαζί με την καινούργια δουλειά. Κατά τη διάρκεια του χρόνου το εκθετήριο ανοίγει για επισκέψεις και πωλήσεις, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (τηλ. 210 6665962, 6946 087207).