Όροι χρήσης | Sitemap | English
Κείμενο δημιουργού
Ποιήματα
Εκθέσεις
Κριτικές
Δημοσιεύματα
Φωτογραφίες
  «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» Κερκυραϊκή Εφημερίδα.
Τετάρτη 31 Ιουλίου 1996.
Σελίδα: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


Γητευτές του ανέμου

Εγκατέλειψε τα στέρεα γήινα περπατήματα, άφησε τη βαρύτητα των υλικών, χαιρέτησε την παράδοση και κοίταξε τον ουρανό! Η σαγήνη τη γέμισε αλλιώτικους κραδασμούς, βαθύτερους, συγκινησιακούς, αέρινους. Είπε να τον αγγίξει, με τη γοητεία της Τέχνης, να τον αγκαλιάσει με δεξιοτεχνία, να ενωθεί μαζί του για το δημιουργικό έργο.

Από εκείνη την στιγμή γεννήθηκε η έμπνευση. Τώρα εκθέτει την παραγωγή και νοιώθει τα σκιρτήματα ενός πετάγματος, μιας εξέλιξης στη μορφή της Τέχνης της.

Είναι η Κατερίνα Γρόλλιου, που τη γνωρίσαμε μέσα από τα αστραφτερά ασημένια κοσμήματα αναπαραστάσεις μορφών και σχημάτων από την παράδοση του Ιονίου. Είναι η Κατερίνα Γρόλλιου που από τις 7 Αυγούστου θα συμμετάσχει σε ομαδική έκθεση στην Πεσσάδα Κεφαλονιάς, με το νέο της έργο.

Στο ταξίδι γνωριμίας με τον ουρανό, συνάντησε τους γητευτές του ανέμου να χορεύουν με την αύρα τους ολόγυρα. Μαγεύτηκε. Αιχμαλώτισε τη στιγμή της συνάντησης. Τη μετέφερε στα κοσμήματα.

Η ανάλαφρη κίνηση σε αντίθεση με τη βαριά της γης, η ταχύτητα του ανέμου σε αντίθεση με την αργή κίνηση του πλανήτη μας, είναι τα νέα βήματα χορού στην ωριμότητα της καλλιτέχνιδας. «Το όνειρο του Ίκαρου», όπως σημειώνει η ίδια, γίνεται πραγματικότητα.

Ο Ίκαρος φτάνει στον προορισμό του, ψηλά. Με ασημένια φτερά, μέθυσε τον άνεμο, τον αιχμαλώτισε σε μερικές μοναδικές στιγμές. Ταξίδι πέρα από τη γη, ασημένιες αύρες τα νέα κοσμήματα της Κατερίνας Γρόλλιου, στα χρόνια της καλλιτεχνικής ωριμότητας.