Όροι χρήσης | Sitemap | English
Κείμενο δημιουργού
Ποιήματα
Εκθέσεις
Κριτικές
Δημοσιεύματα
Ζωγραφική - Σχέδια
Φωτογραφίες
 
Eπιλέξτε...
 
  Η Κατερίνα Γρόλλιου είναι μια καλλιτεχνική ψυχή με ευαίσθητο «μάτι», πολλά υποσχόμενη. Από την έρευνά της για τον Καντίνσκυ, διακρίνεται η ευαισθησία, η τόλμη, και μια σπάνια αντίληψη της αισθητικής. Ενώ ξεκινάει με τη βάση της στον Καντίνσκυ, οι γραμμές της χορεύουν στο δικό της ρυθμό, πετούν ελεύθερα και αβίαστα. Έχουν μέσα της το πνεύμα της κίνησης των γραμμών του Καντίνσκυ, αλλά έχουν εντονότερα το δικό της πνεύμα που είναι δύσκολο να περιοριστεί. Μπορώ να αναγνωρίσω τις επιρροές του στο έργο της, αλλά αυτό που βλέπω είναι κάτι εντελώς άλλο, εντελώς δικό της.

Με οποιαδήποτε αφετηρία κι αν επιλέξει η Κατερίνα Γρόλλιου για να ανοίξει το παράθυρο της έμπνευσης, η φαντασία της μπορεί να την οδηγήσει σε ατελείωτους δρόμους δημιουργίας. Η φαντασία της τρέχει ακάθεκτα και έχει συνειδητοποιήσει το άπειρό της. Και το πιο ωραίο είναι ότι τα σχέδια που τρέχουν στο μυαλό της μπορεί όχι μόνο να τα βγάλει στο χαρτί, αλλά και να τα ολοκληρώσει κατασκευάζοντάς τα, και δίνοντάς τους τον αέρα της δικής της ιδιοσυγκρασίας.

Η Κατερίνα Γρόλλιου είναι ένα μεγάλο ταλέντο, έχει υπομονή, έχει επιμονή, δεν λυπάται τον κόπο, και είναι τελειομανής. Στοιχεία πολύ χρήσιμα για τον καλλιτέχνη και ιδιαίτερα χρήσιμα για τον τεχνίτη, δυο ιδιότητες που διαθέτει.


MAGNI EGISTO
Γλύπτης και καθηγητής σχεδίου
Στην Κρατική Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας
15 Ιουνίου 1996