Όροι χρήσης | Sitemap | English
Κείμενο δημιουργού
Ποιήματα
Εκθέσεις
Κριτικές
Δημοσιεύματα
Ζωγραφική - Σχέδια
Φωτογραφίες

Ροδίζει η ανατολή το ταξίδι έχει ξεκινήσει από καιρό για μια χώρα του θρύλου που αχνοφαίνεται μέσα στην πρωινή ομίχλη. Αυτή την αχλή θέλησα σαν βοριαδάκι να διαλύσω για να ξεπροβάλει ολόλαμπρη η ομορφιά σου μεγαλόνησε. Κύπρος των ποιητών και των ηρώων, Κύπρος της Αφροδίτης και της Αστάρτης, Κύπρος των Ελλήνων και των καταχτητών, Κύπρος της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ. Ταξίδεψα μέσα στους αιώνες και συνάντησα παντού, μα παντού, την υπομονή, το πάθος και την έμπνευση που δίνει στην πέτρα μορφή, στον πυλό πνοή, στο μέταλλο λάμψη και μεγαλείο. Μια συνεχής κατάδυση και ανάδυση η ιστορία σου. Προμαχώνας. Γέφυρα πολιτισμών. Φάρος. Πλάθεται η ιστορία, πλάθεται ο άνθρωπος. Ο Απλός, ο Μεγάλος, αυτός που ζει σήμερα δίπλα στην Πράσινη Γραμμή, αυτός που μεγαλουργεί, χτίζοντας μέγαρα απ' τα συντρίμια του πρόσφατου παρελθόντος. Που τραγουδά, χορεύει, αγαπάει και ονειρεύεται ξανά και ξανά χωρίς να λησμονά την κληρονομιά του.

Αυτός ο ξέφρενος ρυθμός, ο τόσο παλιός μα πάντα νέος, με συνεπήρε. Αυτό το τραγούδι το αρχέγονο, μια μελωδία τόσο γνώριμη, με συνεκλόνισε. Αυτό το πάθος για ζωή - αυτό το ταξίδι στην Κύπρο- με κάνει να δουλεύω ξέφρενα κάποια χρόνια τώρα...

Συνέλεξα βήμα-βήμα, απ' τους λατρεμένους γιαλούς της, το λίκνο της Αφροδίτης, τα κοχύλια και τα "όστρακα" που μου 'φερε ο χρόνος.

Ύστερα έσκυψα με δέος και με τις ίδιες λατρευτικές κινήσεις ξεκίνησα την αρχέγονη τελετουργία που μου παρέδωσαν οι προπάτορές μας για ν' αναπλάσω ένα σκαρί με την τέχνη μου και τα συναισθήματα που μου χάρισε το ταξίδι. Ένα σκαρί που σας προσκαλεί στο δικό σας ταξίδι. Εκεί, τόσο κοντά, τόσο μακριά, στο "Χρυσοπράσινο Φύλλο".

Η Κύπρος είναι ένα τόπος χαρακτηριστικός για τον πλούτο των πολιτισμικών στοιχείων. Η γεωγραφική θέση αυτού του νησιού υπήρξε από την αρχαιότητα ένα αδιάκοπο σταυροδρόμι πολιτισμών, λαών και ηπείρων, με βασικό πυρήνα πάντα το ελληνικό στοιχείο.

Για την έρευνα και την εργασία μου πάνω σε αυτό το θέμα χρειάστηκα επτά χρόνια. Το υλικό πλουσιότατο και η επιλογή δύσκολη. Το αποτέλεσμα είναι μία ιδιαίτερα πλούσια θεματική δημιουργία σε κοσμήματα, μικροαντικείμενα και γλυπτά.