Όροι χρήσης | Sitemap | English
Κείμενο δημιουργού
Ποιήματα
Εκθέσεις
Κριτικές
Δημοσιεύματα
Ζωγραφική - Σχέδια
Φωτογραφίες
Γλυπτά

Μνήμες που παντρεύουν το άυλο με το στερεό.
Μνήμες διαυγείς. Μνήμες θολές, του συνειδητού ή του υποσυνειδήτου.
Μνήμες βασανιστικές ή λυτρωτικές.
Μνήμες του χθες, του σήμερα, του πάντα, που οριοθετούν και κατευθύνουν την πορεία μου.
Που παγώνουν ή που ζεσταίνουν.
Που διδάσκουν.
Που ορμούν εκρηκτικές ή που βαδίζουν ακροπατώντας.
Που έκτισαν αυτό που είμαι σήμερα.
Που είναι η ψυχή μου.
Απλές ή μεγαλειώδεις, που υπάρχουν ανάγλυφες ή που ζητούν δικαίωμα ύπαρξης, ανάστασης ή εκτόνωσης μέσα από την δημιουργία.

Οι μνήμες αυτές αποτυπώνονται σε ένα σύνολο δημιουργίας κοσμημάτων, γλυπτών, ζωγραφικής και ποίησης, (μεγάλο τμήμα του οποίου και περιλαμβάνεται στο βιβλίο εικονογραφημένης ποίησης, με τίτλο «Μνήμης Μονοπάτια» από τις Εκδόσεις ΕΨΙΛΟΝ).

ΓΛΥΠΤΑ - ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ - ΠΙΝΑΚΕΣ

Τα μικρογλυπτά, τα γλυπτά και τα κοσμήματα, είναι όλα χειροποίητες δημιουργίες με μικτή τεχνική της Κατερίνας Γρόλλιου σε ελεύθερη μορφή με καθαρό ασήμι, μόνο του ή συνδυασμένο με πέτρα, ξύλο, και ημιπολύτιμες ακατέργαστες, ως επί το πλείστον, πέτρες. (Τα περισσότερα από τα γλυπτά έχουν και κάποια χρηστική λειτουργικότητα, όπως Κηροπήγια, Φωτογραφοθήκες, Πετσετοθήκες, Πρες Παπιέ, κ.λ.π.)

Οι πίνακες ζωγραφικής επίσης είναι όλοι δημιουργίες της Κατερίνας Γρόλλιου. Η τεχνοτροπία των πινάκων της είναι μικτή. Έχει σαν βασικό στοιχείο την ακουαρέλα που παντρεύει με κάρβουνο, μολύβι, σινική, παστέλ, ακρυλικό, σμάλτο και παράλληλα με κολάζ διαφόρων ετερόκλητων υλικών, τα οποία είναι συνήθως ζωγραφισμένα με τέμπερα, έτσι ώστε να ενσωματώνονται εντελώς με το εκάστοτε θέμα του πίνακα. Το γέννημα αυτής της εντελώς ιδιαίτερης δικής της τεχνικής είναι ένα ζωγραφικό γλυπτό: μία ζωγραφική που είναι γλυπτό, ή ένα γλυπτό που είναι ζωγραφική.

Ποικίλες και πολλαπλές δημιουργίες, που περιλαμβάνουν Κόσμημα, Γλυπτική και Ζωγραφική, εκτέθηκαν αρχικά στις 17 - 26 Ιουνίου του 2007 στην αίθουσα «Καφέ Τέχνης» στον Κήπο του Λαού.

Κατόπιν τούτου, τμήμα αυτής της ενότητας (κοσμήματα, γλυπτά, πίνακες, βιβλίο) υπάρχει σε μόνιμη έκθεση στην Κέρκυρα, από την 1η Αυγούστου 2006 έως σήμερα, σε ειδικό χώρο φιλοξενίας των έργων:
Λεωφ. Αλεξάνδρας 38
49100 Κέρκυρα
τηλ. 694-94-287-97

Επίσης, άλλο τμήμα αυτής της ενότητας (κοσμήματα, γλυπτά, πίνακες, βιβλίο) υπάρχει σε μόνιμη έκθεση, αντίστοιχα, στην Αθήνα, από τις 15 Δεκεμβρίου 2006 έως σήμερα, στο Ατελιέ της δημιουργού:
Μπιζανίου 14
15669 Παπάγου
τηλ. 6946087207 - 210 6665962