Όροι χρήσης | Sitemap | English
 

Μάϊος 2008
«Συμβόλων Ίχνη» -
Έκθεση της Κατερίνας Γρόλλιου στο Μέγαρο Δουκίσσης ΠλακεντίαςΗ νέα έκθεση της Κατερίνας Γρόλλιου - Παπακυριάκου (Ζωγραφική, Κόσμημα, Γλυπτική) με τίτλο «Συμβόλων Ίχνη» θα φιλοξενηθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πεντέλης, στο Μέγαρο της Δουκίσσης Πλακεντίας (τέρμα οδού Λόρδου Βύρωνα, πρόσβαση από Κλεισθένους) και θα διαρκέσει από τις 17 ως τις 28 Μαΐου. Την έκθεση θα πλαισιώνει παράλληλη προβολή video art με έργα της δημιουργού.

Η έκθεση «Συμβόλων Ίχνη» αποτελεί, σύμφωνα με τη δημιουργό, έναν συνδυασμό ανάγλυφης ζωγραφικής, χειροποίητου κοσμήματος και γλυπτικής, που εκφράζει ενιαία το θέμα. Τρεις διαφορετικές εκφράσεις τέχνης, που έχουν κοινό θέμα έμπνευσης, προέρχονται από την ίδια καλλιτέχνιδα και εικονογραφούν τα ποιήματά της. Ο συνδυασμός αυτός δίνει την εικόνα ενός τριγώνου με παρεμφερείς αλλά διαφορετικές γωνίες. Το αποτέλεσμα είναι μια ατμόσφαιρα με έντονη την προσωπικότητα του θέματος των συμβόλων, της μνήμης και του παραμυθιού. «Κάθε μορφής νέο δημιούργημα δίνει υπόσταση σε μνήμες, διατηρεί το ταξίδι και εκτονώνει την ψυχή. Ένα ταξίδι μυστικό στη μέθη μιας εσωτερικής αναδρομής», όπως εξηγεί η Κατερίνα Γρόλλιου, ακολουθώντας τα ίχνη των δικών της συμβόλων.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 17 Μαΐου στις 19:30. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Πεντέλης, κ. Πάρις Κυριακόπουλος. Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό δρώμενο, με απαγγελίες ποιημάτων από την ποιητική συλλογή της Κατερίνας Γρόλλιου, «Μνήμης Μονοπάτια» (εκδόσεις ΕΨΙΛΟΝ). Τις απαγγελίες θα κάνουν οι ηθοποιοί Θανάσης Γκόφας και Εύη Κουλαμά και η μουσική που θα τις συνοδεύει είναι του Γιάννη Ανδριώτη. Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό και νέες ποιητικές δημιουργίες της καλλιτέχνιδας, που θα εκδοθούν σύντομα. Οι επισκέπτες καθ' όλη την διάρκεια της έκθεσης (ώρες λειτουργίας: καθημερινά, 12:00 - 22:00) θα μπορούν να αγοράζουν έργα της δημιουργού και να έρχονται σε επαφή μαζί της.


Mετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει μπουφές


Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: press.services@yahoo.gr.
Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με την Press Services, στο 6945-251295 και 210-2521127.


Πρόσκληση >>

Περισσότερα για την έκθεση >>

Φωτογραφίες από την έκθεση >>


Υπηρεσίες Επικοινωνίας: PRESS SERVICES >>